Nyheter

Följ mig på facebook för att se det senaste! Denna sida kommer också att uppdateras.


 Nyheter 2015

6 Oktober
I år har jag inte visat något 3 årigt sto på premiering för båda två är sålda. Men visade är dom med bravur! Först ut var Sibborp´s Waldina som numera är gotländska och ägs av Helena Pettersson.  Hon visades den 28 juni i Sjonhem och erhöll DIPLOM! 88888=40p Grattis! Waldina var ju ett sto som jag trodde på redan som föl men som aldrig blivit visad innan och se så bra det gick. Hon är dessutom betäckt med Dalsgårds Libero. Fortsatt lycka till Helena och Fredrik. Det andra 3 årsstoet kommer det rapport om lite längre ner på sidan.

 /prem1.jpg Sibborp´s Waldina

Den 29 augusti var det dags för utställning igen. Mamma och jag åkte ner redan dagen innan till Björkertorp och sov på stuteri Hjorttorp. Det var väldigt skönt att vara på plats dagen innan då det var en lång resväg. Med oss hade vi Wendla och Sibborp´s Wiktor. Wendla gick i den största klassen för dagen med 12 deltagare. Wendla gick 11:a med 77778=37p, aningens högt hull och visade inte riktigt sina rörelser. I Wiktor´s klass var dom 3 deltagare, Gin, Stans och Wiktor, Wiktor var yngst i ligan. Han slutade 2:a med fina 89878=40p. Extra kul var att det fanns folk på plats som hade kommit för att se honom live, som nu bokat plats åt sitt sto till nästa år.

Dagen därpå alltså 30 augusti visades Sibborp´s Hilma av Christina Croneld som numera äger henne. Ja, inte skulle hon vara sämre än sina storsystrar så även hon erhöll DIPLOM med 88897=40p. Grattis! Detta blev nu Pepsi´s tredje diplomdotter.

/hilmaprem2015.jpg Sibborp´s Hilma

Pepsi har ju varit klar för att höjas till ELIT redan för ett tag sedan och den 27 september kunde hon äntligen bli höjd och få sin rosett med hela 130 avkommepoäng. Jag är så stolt och glad då min avel började med att köpa in Pepsi som 3-åring och visa henne på premiering och så småning betäcka henne och få föl efter henne. Hon har hitills 8 avkommor med 6 olika fäder vilket är väldigt bra. Hon har hitills tre diplomdötrrar och valacker/hingstar som är visade med 38p, dom som är över 3 år räknat. Hon är ju inte bara ett bra avelsto utan även ett sto med bra temperament och är en utmärkt rid och körponny också.

/img_6409-r-2redi.jpg Pepsi

 

 

15 Juli var det åter dags för utställning. Den var i Norrköping och "lilla familjen" med Pepsi, Konstantin och Wiktor var anmälda. Domare Morgan Johnsson. Wiktor visades först med fin fina ord från domaren och tilldeledas Guld och även BIR och BIS-5 med fina poängen 99878=41p! Super nöjd! Sibborp´s Konstantin fick också fina ord av domaren och erhöll för dagen 88788=39p mycket nöjd med Wiktors första avkomma. Pepsi fick för dagen 87788=38p. Alla hästarna visade toppentemprament för dagen, såklart extra stolt över Wiktor och Konstantin.

Ytterligar en dotter till Castello 628 är visad på premiering. Lilli Sass erhöll Diplom och fina 98788=40p. En dotter som är väldigt lik sin far. Grattis Kerstin Sassersson ägare och uppfödare till detta fina sto.

/familj1.jpg Familjen

/k3.jpg Sibborp´s Konstantin (e. Sibborp´s Wiktor 628)

/norr1.jpg /norr2.jpg     Sibborp´s Wiktor 685

/lillisass.jpg Lilli Sass (e. Castello 628)

 

27 Juli: I år blev det endast ett föl då Wirka tyvärr kastade. Det blev en fuxhingst e. Sibborp´s Wiktor u. Pepsi 4060 som föddes 10 juni och har fått namnet Sibborp´s Konstantin. Detta är Wiktor´s första avkomma. Vi har under första delen av året varit på några hästutställningar. Alla hjärtans dag var jag på utställning i Örebro med Sibborp´s Cara Mia och Sibborp´s Wanessa, båda fick 39 poäng och domare var Kurt Larsson.

5 Juli var det utställning i Kumla för domare Elisabeth Ljungstorp. Efter sen ankomst till platsen och ingen förberedelse fick Sibborp´s Isabella 37p vilket jag för dagen får vara nöjd med. Sibborp´s Finesse deltog i en stor klass och placerade sig 4:a med fin 40p.

 


 

Nyheter 2014

8 April: Nu hoppas vi att våren är här eller i allafall att den är i antågande. Stona som ska föla är nu riktigt runda och mina unghästar växer och ser riktigt fina och lovande ut. Flera av dom är till salu. . . . Wiktor har fått en egen större hemsida www.sibborpswiktor.n.nu 

Inför avelssäsongen 2014 kan jag nu meddela att Wiktor kommer att betäcka sin första säsong hemma, Primat kommer också att vara hemma och vi hoppas att han är fertil även i år. Välkomna med era ston!

Vad händer på hundfronten då? Det händer inte så mycket just nu. Mina/våra 3 har det bra hemma, hemma med matte och husse. Ja matte har hittat en bra husse och stormatte har då fått bli särbo med vovvarna. Hundarna har ju bott med mig och mamma men är ju mina egentligen (eller hur man ska säga). Men nu har dom en husse och ska jag erkänna så är väll Jasmine mest husse´s hund. Så för tillfället njuter dom bara av livet och av att springa i den stora trädgården. Frasse som bor hos fodervärd har det också jätte bra, han har bla gått viltspårskurs och njuter av livet med husse och matte.

 

22 Mars: Igår var det dags för avelsvärdering för hingstar på Grevagården. Jag visade 3 års hingstarna Sibborp´s Gizmo och Sibborp´s Wiktor, båda med Castello 628 som far. Båda hingstarna skötte sig exemplariskt och visade upp sig väl. Jag fick dessutom pris för bästa visning då mina hingstar var mycket väl förberedda för uppgiften och i ett väldigt gott skick och med utmärkta temprament. Och bäst av allt var att ÄNTLIGEN fick jag en godkänd hingst som jag dessutom har fött upp själv. Sibborp´s Wiktor godkänndes för avel med 99877=40p och gick 3:a av 5 godkända hingstar. Sibborp´s Gizmo blev dock inte godkänd för avel då han fick 76777=34p.

/grevagarden2.jpg Sibborp´s Wiktor

 /grevagarden-gizmo.jpg Sibborp´s Gizmo

Nyheter 2013

12 Oktober: Då var det dåligt med uppdateringar igen...... trots att det hänt många saker. Först och främst så visades Sibborp´s Finesse på 3-årspremiering i Medevi den 1 Septermber. Hon gick etta med Avelsdiplom, 98887=41p domare var Ronny Johnsson. Glädjetårarna blev många då detta är min enda dotter efter Castello och att hon fick diplom.

finessediplom.jpg Sibborp´s Finesse, Diplom 98887=40p

Helgen efter den 8 September bar det iväg på 3-års test med Finesse och Cristallo. Även Castello´s dotter Truddelutt deltog på 3-års testet, ägare Louise Sjölund. Först ut var Truddelutt som preterade bra men domarna för dagen tyckte inte riktigt lika dant.... Sedan var det Finess´s tur som för dagen inte var riktigt i form (och som på träning haft problem med galoppen, travar snbbt istället). Hon ville inte galoppera och fick då endast hoppa ett par språng, hon kunde inte bedömas då hon inte fattade galopp, tyvärr men hon har ju sitt avelsdiplom. Sedan var det dags för Cristallo. Han tycker att det är jätte kul att hoppa och bjuder bra på hindren. Jag var nöjd men domarna tyckte inte riktigt samma sak. Bara att åka hem å ta nya tag.....

3-ars-test.jpg hoppar.jpg Sibborp´s Cristallo på 3-årstetet

Cristallo har nu åkt på inkörning och om allt går som det ska visas han på hingstpremiering nästa år och gör då även bruksprov. I utbyte så har då Solstråle kommit hem igen, hon kommer att föla hos mig. Det var ett mycket kärt återseende då hon varit utlånad i 1,5 år. Wioletta och Solstråle har verkligen blivit bästisar.

Imorgon bär det av på utställning till Mantorp med Wanessa och Cawallo.

 

31 Augusti: I lördags var det dags för mamma och mig att åka på riksruss. Riksutställningen var i år i Tingryd och Östruss hade 20 års jubileum. I transporten hade vi Qum 609, Wirka och hennes son Walle. Ner i Tingsryd mötte Qum´s ägare Anna Ohlsson och hennes man Johan, som var till stor hjälp under dagen. Först ut var Wirka som tävlade i jubileumsklassen. Dom fick enbart kritik och inga poäng, men hon fick Guld. Sedan var det dags för lille Walle. I fölklassen var det hela 14 föl. Walle placerades som 12:a med 87788= 38p. Sedan var det dags för Qum som för dagen var lite taggad när han hade frugan och "sonen" med dig. Han gick 3:a i en mycket fin klass med fin fina 98889=42p. Mycket nöjd och glad att ha förtroendet att fått låna och att få låna denna fina hingst. På vägen hem så var det så dags för Qum att återvända till sitt stall i Bruzaholm där han kommer tillbringa vintern. Lite tomt blir det men han kommer ju tillbaka till mig i vår. Har även fått rapport om att Castello´s lilla dotter Miicas Wilja varit på utställning,  hon blev bästa russ föl med fina 87788= 38p.

dsc-0747.jpg Wirka riks.jpg Walleriks2013.jpg Qum 609

wilja.jpg Miicas Wilja (foto: Marica Johansson)

 

11 Augusti: Igår skulla jag varit på utställning i Kumla. Hade anmält Finesse och Wioletta och så skulle även min uppfödning Sibborp´s Wiwant visas. Då min dragbil inte riktigt är färdig på verkstaden så strök jag mina 2 hästar och i sanningens namn var jag väll inte riktigt sugen på att åka heller. Men fick rapport att det gick bra för Wiwant, han gick 2:a i klassen och blev även utställningens finaste valack med 87788=38p.

Mamma å jag har ju faktiskt varit på hundutställning också. Vi var till Ransäter 28 Juli. Domare var Margareta Skogberg. Jag visade Watson och Jasmine och Freja var givetvis med å hejade på. Watson fick exellent och vann champion klassen med ck och blev även bästa hane med cacib. Han slutade sedan som BIM. Jasmine fick very good men vann öppenklassen i allafall. Ska fixa lite på hemsidan dom närmsta dagarna  nu så håll utkik :)

 

1 Augusti: Glädje och sorg på stuteriet..... 22 Juli fölade äntligen Wanessa. Det blev en mörkbrun hingst som ska heta Sibborp´s Cawallo e. Castello 628. Detta är Wanessas första föl, hon är så duktig som mamma! Lite hjälp i hagen att se till honom har ju också av hans moster Wioletta. Lille Cawallo växer och frodas.

nosar.jpg Stolta Wanessa nosar på sin son Sibborp´s Cawallo.

 

Tyvärr blir detta Catello´s sista avkomma på stuteriet. Sent igår kväll ringer Cicki och säger att Castello har fått akut kolik, hon ringer givetvis till veterinären som tyvärr ger en dålig prognos på telefon och hon hinner aldrig dit. Castello avlider inom loppet av max en halvtimme. Han lämnar ett stort tomrum och en jätte stor saknad. Sorgen är enorm efter min svarta älskade diamant. Han som skulle komma hem om en månad och få vara hemma hos mig nästa avelssäsong. Saknad och älskad. 

gm3-castello.jpg Castello 628 för evigt i våra hjärtan.

 

11 Juli: Det är långt mellan uppdateringarna.... Pepsi har äntligen fölat! 23 Juli stod det ytterligare ett föl i hagen. Ett fuxsto med stjärn som fått namnet Sibborp´s Isabella. En mycket trevlig å vacker liten dam som i början tyckte att storebror Walle lekte för tufft men nu går det bra när man är några veckor gammal.

Hästarna går på bete och unghästarna växer å växer. Har fotat lite på ungdomarna, några bilder har bytts ut på hemsidan och några kommer att bytas ut. Jag har ju dessutom fått en stalltjej som heter Elin. En toppen tjej!

Igår var mamma, Elin och jag iväg på hästutställning på Knivberga gård i Norrköping. Jag hade anmält Qum, Eldorado, Wirka och Walle. Men jag insåg att jag inte skulle få det att gå ihop sig med transporter å bilar, så jag valde att bara ta med Qum och Eldorado. Kvällen innan fick jag tillverka en egen hingstvägg som fyllde sin funktion. Med an halvdålig bil gav vi oss då iväg mot Norrköping idet det regninga vädret. Pga vädret blev det tyvärr inga kort men det ska vi ordna på herrarna. Båda herrarna uppförde exemplarsikt under dagen. Russen gick först på dagen. 

Eldorado kom 2:a i sin klass med fina 77888=38p som jag är jätte nöjd med. Qum vann sin klass och blev även Reserv BIR och skulle vara med i finalen senare under dagen, så poängen skulle vi få lite senare. Eftersom jag har mina unghingstar på bete i Östra Harg så tänkte vi åka å släppa ut Eldorado till sina kompisar och ställa Qum i en av boxarna medans vi åt och åka tillbaka med honom till finalen. Det var vad vi tänkt men så blev det inte.... När vi kom ut på motvägen vid Norrköping och bara kommit en lite bit gav bilen upp. Där stod vi med 2 hingstar i transporten. Ut med varningstriangel och en person med paraplu så det skulle synas ordentligt, stod inte så jätte bra till på vägen. Ringde polisen å meddelade läget, men dom ville inte komma ut å hjälpa till att lugna ner trafiken, om det inte var mycket trafiken, det tyckte vi nog allihopa att det var. Som tur är så har man vänner som ställer upp i nöden.

Tack! Emma och Daniel (ägare till unhingstbetet) kom å kopplade på tranporten på deras bil. Det fanns en plats kvar i bilen så jag åkte med och Elin och mamma stannade kvar med bilen. Eldorado lastades av hos sina kompisar och Daniel körde hem mig och Qum till Fornåsa. Tack snälla för hjälpen! Mamma och Elin åkte bärgningsbil hem till Fornåsa. Som tur var så slutade ju allt bra. Ingen final dock men fick poängen på mobilen och senare protokollet hem. Qum fick 98898=42p och jätte fin kritik. Nöjd med poängen och framförallt med grabbarnas uppförande både i transporten och på utställningsplatsen. Guldstjärnor till dom! Kritikerna kan ni läsa lite längre ner.

dsc-0577.jpg Sibborp´s Isabella dsc-0571.jpg

 

Sibborp´s Eldorado´s kritik:

Välutvecklad, lågställd. Kompakt (7), Vackert huvud. Bred hals. Djup bål. Välutvecklat kors (7), Grovbent. Nöjaktigt korrekt (8), Framåtgripande sskritt (8), Energisk vägvinnande trav (8) =38p

 

Qum 609´s kritik:

Harmonisk. Välbyggd (9) Vackert huvud. Kraftfull bog. Bra överlinje (8), Välbenad, bra ledgångar (8), Framåtgripande skritt med god takt (9), Lätt naturlig trav (8) =42p

 

 

15 Juni: Nu har det börjat hända saker på stuteriet! Dom flesta hästar har åkt till bete men några är kvar hemma. Även årets första föl har kommit. 22 Maj ficj Wirka en hingst, ljusfux med stjärn som heter Sibborp´s Walle. Han föddes tidigt på morgonen och jag missade som vanligt ankomsten. En snygg herre som är väldigt busig. Han väntar på att å en lekkopmpis men dom andra stona verkar hålla igen trots att dom är sprickfärdiga.... men den som vänta på nåt gott....

Castello har åkt på "kärleks semester" till Norrtälje och har just nu 2 ston och väntar några ston till. När Castello åkt hämtade jag Qum. Han är en mycket vacker och trevlig individ. Han har hitills betäckt ett sto men fler är tilltänkta. Ni är välkomna med ston till honom. Även Primat vill ha ston, passa på nu!

kommer.jpg Sibborp´s Walle sprang.jpg Walle i full fart!

 

20 Maj: Förlåt för den dåliga uppdateringen..... har min egna dator inne på "sanering" eftersom jag fåt in virus i den. Stona på stuteriet går fortfarande i väntans tider men dom ser väldigt sprickfärdiga ut. Men Ariel fick 7/4 ett sto föl, brun med vhip e: Primat G 444. Linda kommer dessutom att låna Ariel ett tag till då Ariel åkt till Skotte 492 på betäckning. Lycka till! Solstråle har även hon fölat, blev ett gulbrunt sto föl som tyvärr dog under sitt första levnads dygn. Även hon kommer att betäckas om med Arn de Gothia 640.

Willa 4414 och Sibborp´s Cara Mia 5048 har båda lånats ut till Susanne Wikh och hennes familj. Där ska dom vara i avel och jag tror att den tilltänkta är deras hingst Emanuel 578. Dessutom kommer dom att vara barnponnyer åt döttrarna. Har redan fått rapporter om att det gjorts premiärtur på ryggen. Lycka till!

Jag har dessutom fått äran att ha en hingst på station i år, detta är vackre Qum 609 som bott på Gotland och såldes till fastlandet under hösten. Qum är e: John Russ 422 u: Juliana 3871 ue: Kanel 442. Han är  brun med vhip och mäter 122-17 cm. Qum har redan lämnat flera godkända hingstar och flera diplom ston. Qum har dessutom belönats med 43p på utställning. En annan rolig detalj är att han har samma mor som min Sigurd. Välkomna med era ston!

qum2.jpg Qum 609 qum-huv.jpg

 

17 Mars: Igår morse vid fem tiden åkte jag, Jenny och Molly mot Grevagården med Sigurd i transporten.Det var Avelsvärdering av Gotlandsruss, Nordsvenskar och Ardenner. Det var nu det skulle avgöras om Sigurd skulle fortsätta att vara hingst eller om han skulle kastreras. Sigurd visade en ny sida som han inte visat tidigare. Han uppförde sig väl på mätning och veterinärbesiktningen. Han mätte nu 125cm i manken och 16,5 i skena om jag minns rätt. Men i den mörka boxen hade vi ett litet stressat monster. Han sparkade och stegrade så när det var dags för visning var en skyblöt av svett. Inte så vackert. Han uppförde sig på visningen men var inte riktigt som han brukar, tyvärr. Efter visningen blev han lugnare i boxen och vis kunde koppla av i solskenet och bara vänta på bedömningen. Nu var Sigurd sig lik igen vilket var väldigt skönt. Lugn å cool! Poängen blev dock föga 77777=35p vilket absolut inte räcker till godkännande för avel. Nu blir han valack. Klart att det känns lite sorgligt att man inte får några Sigurd avkommor men han blir en snygg och trevlig valack istället. Återkommer med kritiken när jag får den på posten. Stort tack Jenny och Molly för all hjälp och en trevlig dag.

img-0958.jpg Sigurd

15 Mars: Primat G 444 har idag fått ytterligare en godkänd son Prakt KL u. Enja 4115.

10 Mars: Tiden rullar på alldeles för fort.... Närmast i antågande är Avelsvärderingen på Grevagården där Sigurd kommer att deltaga, får se om han blir godkänd för avel. Snart är det även dags för Wanessa att föla. Har bytt lite bilder på olika sidor samt bildgalleriet har fått lite bilder från Februari. Ska försöka uppdatera lite oftare och med fler bilder.

-------------------------------------------------------------------------------

Nyheter 2012

9 December: Jaha då var det dags att uppdatera lite då.... För dom som kikar in ibland har sett att det är en ny layout och att Castello kommer att åka på betäckningstation nästa år till stuteri Croneld i Roslagen. Ev betäcker han nåt hemma innan han åker annars kommer Primat G att finnas här hemma. Ni har säkert sett att även Wioletta är tillbaka på stuteriet. Det finns planer för henne men dom kommer senare..... Hilma och Walentino har blivit avvanda från sina mammor, Waldina och Zargasso får gå kvar hos sina mammor till början av nästa år eftersom Zargasso är född så sent. Men den största nyheten är väll att stuteriet har flyttat till ett nytt ställe, där alla trivs bra och har ordentligt med hagar. Nu står alla mina hästar på stall, dom har ju gått i lösdrift tidigare. Vi har även en inhyrning en liten travartjej som är född i år och heter Stjernbergs Zelma. Ska försöka ta me kameran till stallet å fota dom lite, dom växer och ändrar sig otroligt mycket.

27 Oktober: I Söndags var vi på hästutställning i Gottlösa. Till hjälp hade jag min praktikant Martina och min kompis Jenny och hennes dotter Molly samt min stalltjej Veronika. Domare var Roland Fransson och vi hade med oss 1-årsstoet Walkyria och ett av årets föl Zargasso som skulle bedömas och han hade givetvis med sig mamma Willa som inte bedömdes. Allra först ut var Walkyria. Hon fick hela 98877=39p och fick fina lovord. Hon har verkligen vuxit till sig och blivit en ståtlig dam. Detta var dessutom första gången som hon var utanför "hemmet" och det gällde även lille Zargasso som fick 87887=38p. Dom skötte sig toppen bra, grymt imponerad av dom å stolt. BIR och Res. BIS blev Gloria´s Drama med 43p som Wirka faktiskt är momors mor till.

Idag har jag och "grannen" varit på hundutställning i Mjölby domare var Mats Jonsson. Jag hade med mig Watson som fick excellent och blev 2:a i championklassen med ck. Jasmine fick excellent i öppenklassen och så visade jag "grannens" hund Biitha som gjorde debut i utställningsringen, det blev excellent och tredje placering i unghundsklassen.

walkyriastar.jpg Walkyria             zargassosta.jpg Zargasso

 

5 Oktober: Måste bararapportera lite trevliga nyheter. Fick ett mail från an valpköpare med fina resultat. Sibborp´s First Tricolor "Moriko" är röntgad med A höfter och ögonlyst med U.A. Dessutom har Sibborp´s First Love " Fiffi" blivit Östgöta mästare, utställning och jaktprov inräknat. Det är så himla kul när man får sådana trevliga rapporter från sin valpköpare.

 

1Augusti: Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade igen och mycket har hänt.... Vi börjar väll i den ordning som det har hänt. Jag skulle ju ner å hälsa på samt visa Wioletta i Nybro trakten. Resan blev väll inte riktigt som vi hade tänkt, Wiletta´s matte Louise och jag. Med bilkrångel mm så var vi nere halv fyra på morgonen och sov bara några timmar innan premieringen.... Det var så roligt att träffa Wioletta igen och hon mindes allt sin gammel matte. Jag fick ju äran att visa henne på premieringen och vilket steg travsteg hon har :) Wioletta gick 2:a bland 3-årsstona med fina 88788=39p, en ynka poäng från diplomet, domare var Kurt Larsson. Kikade ju även på Castello´s dotter Truddelutt som nu är 2 år och växer en hel del just nu... Hemresan gick utan bekymmer men det var mycket sömn att ta ifatt...

prem1.jpg Sibborp´s Wioletta 88788=39p

I Lördags var jag och Carola på hundutställning i Ransäter i Värmland. Domare var efter domarbyte Johan Juslin. Vi hade bara med oss Watson och Fiffi. Först ut var Watson. Han fick excellent och placerades först som tvåa i klassen men efter att vi sprungit ytterligare 2 varv satte domaren upp honom som 1:a i öppenklassen med ck, alltid roligt när man kan springa upp sig en placering. Lite närmare sista certet.... I bästa hane placerade han sig som 2:a efter champion hanen. Men vad gjorde det han fick sitt sista cert och sitt utställnings champoinat, samt res. cacib. Jätte lycka!  Vi är så oerhört glada och stolta över denna hund! Direkt efter var det Fiffi´s tur. Hon tilldelades direkt execellent och ck och därmed 1:a platsen i öppenklassen. Så nästan direkt in i bästa tik. Det vara hon och veterantiken. Veterantiken blev bästa tik med cert och Fiffi blev 2:a bästa tik med res. cert och cacib. Jätte lyckliga igen. Vilken far och dotter! Hemresan gick väldigt lätt hem. 

548958-3917921478173-197529.jpg Watson img-4746.jpg Fiffi

17 Juli: I onsdags så var det utställning med "småpojkarna", dvs 2-åringen och 1-åringarna, Cristallo, Wiktor och Gizmo. Utställningen var i Norrköping och domare var Morgan Johnsson. Först ut var Gizmo som inte alls var på humör, han fick ha draghjälp av Wiktor. Sedan var det Wiktor´s tur och han visade upp sig väldigt elegant. Han gick först av dom med poäng som räckte för att tävla om bäst i rasen. Gizmo gick då som nummer 2 med 77877=36p. Sedan var det Cristallo som var ensam i klassen. Han uppförde sig oxå väl och fick 77887=37p. Så var det då dags för bäst i rasen och det var ytterligare två russ som var med. Wiktor gick som väntat 3:a men dock med den fina raden 88887=39p och orden att han borde sparas som hingst. Alla grabbarna var super trevliga och uppförde sig bra, även att Gizmo inte var på humör.... 

 Äntligen så fölade Willa. I fredag när jag kom till stallet hade hon precis fölat. En svart hingst med stjänämne. Han har efter lite funderade fått namnet Sibborp´s Zargasso. En långbent kille som ser mycket lovande ut...

 

Och i lördag var det då dags för Wanessa att åka på 3-års premiering. Det gick så bra! Hon fick hela 99887=41p och Diplom. En mycket stolt ägare och uppfödare är jag kan jag säga. Jag älskar verkligen den här hästen och tycker att hon är så underbart vacker.

prem3.jpg Sibborp´s Wanessa 99887=41p Diplom

Nu på torsdag så blir det 3-års premiering för Wioletta. Vi håller alla tummar vi kan och jag ska åka och titta på henne. Ska bli så spännande att se henne eftersom jag inte har sett henne sedan hon var 1 år. Återkommer med resultat och bilder.

8 Juli: Jaha det händer inte så mycket här just nu.... Förbereder Wanessa för 3-års premieringen och tränar unghingstarna inför utställning. Väntar fortfarande på att Willa ska föla.... Fiffi är denna helg på utställning och igår fick hon exellent och jag väntar på en rapport från idag då det är club show. Här på hemsidan har jag faktiskt skrivit lite om hundarna på deras respektive sidor men mer kommer.

13 Juni: Willa går fortfarande i väntans tider, tror att vädret gör att det dröjer. Wirka och Pepsi har fått åka till sommarbete och Castello har åkt på kärlekssemester till stuteri Miica. Har lagt in lite nya kort på hästarna som ändrar sig en hel del. Fler bilder kommer snart att komma. Även på hundarna.

6 Juni:

 Föl nr: 3 har kommit. 3 Maj fick Wendla ett fux sto med stjärn och strimma, Sibborp´s Waldina. Även Castello har fått en avkomma i Skåne med Mirabelle, ett svart sto med stjärn som ännu inte fått något namn.

dsc-0596.jpg Waldina dscn1578.jpg sto e. Castello

Sibborp´s First Love "Fiffi har varit på utställning ÖKK nationell i Norrköping. Domare var Tino Pehar. Hon fick excellent och kom 3:a i öppenklassen. Domaren älskade hennes vackra huvud.

norrk12.jpg Fiffi: ägare Carola och Sandra Holm.

 

 

24 Maj: Lägger in bilder på nytillskotten på stuteriet, Sibborp´s Hilma och Sibborp´s Walentino.

 dsc-0226.jpg Hilma dsc-0217.jpg Walentino

23 April Nu har det nästan en månad sedan jag uppdaterade hemsidan. Men det har inte hänt så mycket sedan sist... förrän nu i helgen som just passerat. I lördags kom kom Per-Anders Sekund å hämtade Solstråle som han ska ha på foder å ta ett föl på henne, tänkta fadern är Arn de Gothia 640. Ariel kommer att åka till sin fodervärd efter att hon är betäckt med Primat G 440 som kommer att vara kvar hemma hos mig. Castello 628 kommer att åka till stuteri Miica i Växjö i mitten av Maj. Igår åkte Waldemar till sitt nya hem i Skåne, till Ewa Angatyr som tidigare har Winzent från mig. Vi mötte upp hennes man i Vimmerby igår och sedan fortsatte färden mot Farhult. Tanken är att Waldemar och Winzent ska gå i par.

Nu hoppas vi på att gräset börjar växa så att unghästarna kan åka på bete. Avelsstona blir ju kvar hemma ett tag till, men nedräkningen till fölningarna har börjat.... Det finns några hästar till salu och några till utlåning, hör av er till mig vid intresse.

27 Mars Jaha då har helgens avelsvärdering i Grevagården avverkats. Jag och Hanna åkte tidigt i lördags morse ner till Skövdetakten. Hade räknat med att visa Waldemar runt ca kl 10, men då det var några strykningar så blev det lite tidigare än beräknat. Waldemar uppförde sig exemplariskt som alltid när han är ute tillsammans med en massa andra hästar. Han skulle dessutom göra bruksprov, dvs Hanna skulle rida honom. Men innan det skulle bära av ut på banan blev det lite fika för vår del. När det väl var dags för bruksprovet blev det lite bus så vi var var väll inte riktigt nöjda med bruksprovet....  om det var nerverna som spökade vet jag inte... Sedan blev det återigen väntan på veterinärbesiktningen. Waldemar hann äta lite och så givetvis vila lite. Hanna och jag åt lunch och satt å njöt av det vackra solskenet. Kl 14.40 var det dags för veterinärbesikningen och det gick galant. Sedan blev det väntan igen då den första gruppen med russhingstar skulle tas in kl 17, Waldemar skulle in i grupp 2. Tyvärr var det som jag/vi trodde att han inte skulle räcka till för att bli godkänd för avel, men jag hade väll hoppats på aningens bättre poäng... men så är det. Han fick 77666=32p på exteriören och den mutliga kritiken kommer jag inte ihåg så mycket av, den skriftliga kritiken kommer på posten. Har börjat att vårstäda lite i stallet för nu hoppas vi väll att det ska vara vår? Idag har jag faktiskt tömmkört gammelgubben Primat. Det tyckte både han och jag var roligt, otroligt rolig häst att köra, så det kommer att bli fler gånger. Nu när solen kikar fram så börjar man räkna ner och längta efter vad som komma skall, dvs fölungarna som beräknas komma i mitten av Maj. Ariel och Solstråle ska dessutom åka till sina fodervärdar snart där dom ska betäckas :)

13 Mars Tiden bara går å går. Snart är det dags för avelsvärderingen på Grevagården med Waldemar..... Stona som ska föla i Maj är nu riktigt runda om magarna. Åringarna växer och ser jätte fina ut, Missy är nu lika stor som russen. Ska försöka få med kameran till stallet och förhoppningvis få lite bra kort på alla hästarna. Jag har uppdaterat lite här på hemsidan med bilder på Willa, som jag skulle vilja låna ut till avel. Även fotogalleriet har fått några nya bilder. Om det är någon som vill köpa någon häst eller låna på foder är det bara att höra av sig. Vill gärna ha ut någon av avelshingstarna på station.

23 Februari  Oj nu har tiden gått ingen och det har inte uppdaterats så värst mycket..... livet går för det mesta sin gilla gång. Dock så har Frasse flyttat till en fodervärd som känns som en superbra familj i Linköping, lycka till med honom. Han kommer att följa med mig på utställning även i fortsättningen och vi kommer att träffas ofta även hemma, är jag säker på :) Annars har det inte hänt nåt på hundfronten. På hästfronten då? Waldemar är ju anmäld till avelsvärdering på Grevagården 24 Mars och måste då visas vid hand samt göra bruksprov, ridas eller köras. Eftersom jag är för stor så har jag hittat en annan liten ryttare åt honom, tack Hanna som hjälper mig. Vi har börjat så smått och hoppas att allt ska gå bra. Ariel kommer att flytta till en fodervärd troligen i Mars, ända ner till Skåne. Hon kommer där att få bli avelssto och körhäst, känns jätte spännande.

13 Januari Idag har min unghingstflock flyttat till ett nytt ställe. Där finns det även en shettishingst som vi släppt in i flocken, så nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra. Plopp tyckte det var kul att få en kompis i sin storlek, dock är det Waldemar som vaktar nykomlingen. Har börjat lägga in lite gamla bilder i bildgalleriet, allt tar sin lilla tid.....

7 Januari Igår åkte mamma och jag tur och retur till Göteborg och MY Dog utställningen. Carola och Sandra var där redan i torsdags och ställde ut. Fiffi fick very good och blev 4:a i klassen.  Igår hade vi med oss Watson och Frasse. Frasse gjorde sin sista start i unghundsklass, han fick exc. och blev 4:a i klassen. Watson fick exc. och blev 3:a i klassen. Fiffi fick även igår very good och blev 4:a i klassen.  

2 Januari Då skriver vi 2012 i almenackan. Året avslutades  med ett gäng registreringar av föl, varav registreringen av min första Svenska Ridponny :) Förra året fick ju kenneln en Svensk Viltspårschampion, SE VCH Sibboorp´s First Love. Grattis till duktiga ägarna Sandra och Carola Holm. Planer för 2012 är att få igång hemsidan mer.... Generalmöntring för Castello och Primat i Vetlanda i Augusti, eventuellt kommer någon unghingst att visas fram på Grevagården i Mars. Så ser vi med spänning fram emot årets föl som kommer att se dagens ljus i Maj om allt går som det ska. Stuteriet firar dessutom 5 år. På hundfronten kommer antalet att minskas lite för att kunna ge dom mer tid till någon kurs och några fler utställningar hoppas vi på.  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyheter 2011

3 December Uppdaterat med bild på varje häst och länkar till stamtavlor samt lite mer info om avelshingstarna. Det går sakta men det är mycket annat som prioriteras..... håll tillgodo med det lilla som finns.

26 November Har nu lagt in lite bilder och info på mina avelshingstar, mer kommer att komma. Håll till godo.

10 November Nu gör vi ett försök att öppna hemsidan med det lilla material som finns. Kommer givetvis att lägga till mer info, bilder och olika funktioner. Men ni får hålla till godo med det lilla som finns så länge.